Blog

Super User

Super User

Monique, 48 jaar, komt bij mij in de schoonheidssalon. Zij stoort zich aan haar toegenomen rimpels, de grovere poriën en vale teint die zij met de tijd heeft gekregen. Ze heeft Botox overwogen, maar staat daar wat terughoudend tegenover, en ze weet dat het ook niet haar huidsteint zal verbeteren. Ze heeft er dan voor ook gekozen om het op een natuurlijke manier aan te pakken. Monique reinigt dagelijks haar huid en smeert altijd een goede crème van de parfumerie.
Al duizenden jaren willen mensen graag jong blijven, waarbij Cleopatra wellicht het meest tot de verbeelding spreekt. Onderzoek en ontwikkelingen in huidverjonging hebben met name de laatste decennia tot geheel nieuwe inzichten op gebied van anti-aging geleid, waarbij de behandelmethodes ingedeeld kunnen worden in drie groepen.

Sasha, 25 jaar oud, komt bij mij in de schoonheidssalon. Zij heeft last van ontstekingen en talgpropjes op het gezicht en kaaklijn. De cliënt is inmiddels al met diverse middelen behandeld maar helaas de puistjes blijven komen. Ook na het gebruik van een antibiotica kuur. Zij is onlangs afgestudeerd en gebruikt dagelijks een crème en reiniging uit de schrappen. Acne is een veel voorkomende en vaak langdurige huidaandoening. Onze huid wordt beïnvloed door verschillende factoren zoals stress, medicatie en lifestyle. Een verhoogde talg productie ontstaat onder invloed van bijvoorbeeld hormonen en in combinatie met lichaamseigen huidbacteriën die hierin goed floreren ontstaan de puistjes. Niet iedereen komt na enkele behandelingen en producten direct van de acne af. Regelmatig verneem ik van klanten die na het stoppen van een antibiotica kuur toch weer nieuwe ontstekingen ontwikkelen. Tevens kan het gebruik van verkeerde cosmetica en te agressieve reiniging de acne verergeren.